Tuinontwerp laten maken met aandacht voor de bestaande natuur

 

Wilt u een tuinontwerp laten maken? Studio Healing Gardens is een tuinontwerpbureau in Goirle, Noord Brabant. We creëren tuinontwerpen voor natuurtuinen, ecologische tuinen, landschappelijke tuinen en helende tuinen ofwel ‘Healing Gardens’. Naast tuinen ontwerpen verzorgen we ook de volledige tuinaanleg.

tuinontwerp laten maken

De basis van een tuinontwerp is het ontwerp-principe Permacultuur. Ofwel in het kort: met de natuur meedenken en meebewegen. Wanneer we een tuinontwerp maken vragen we ons af; wat wil de natuur hier, in plaats van; wat willen wij hier per se hebbenWanneer wij een tuin ontwerpen en aanleggen, wordt het type bodem dat reeds aanwezig is als uitgangspunt gebruikt. Oftewel wij stemmen het beplantingsplan van uw toekomstige tuin volledig af op uw bestaande bodem. 

Hiermee ontvangt u een duurzame tuin waarbij we de tuin ontwerpen op een ecologische manier. Ook het opbouwen en uitvoeren geschied geheel ecologisch. Het gevolg is een tuin vol leven, beweging, geuren, kleuren en uw bijdrage aan het vergroten en versterken van de natuur!

Natuurtuin aanleggen

Een natuurtuin ontwerpen en aanleggen vraagt om meer aandacht voor de natuur dan een gewone siertuin. Dit type ecologische tuin vergt kennis over natuurlijke beplantingsplannen met inheemse plantensoorten. Kennis over nest, voeding en schuilplekken voor dieren en inheemse flora zijn daarbij eveneens een vereiste. Evenals kennis over bloemenweides en natuurlijke duurzame tuinmaterialen.

Beplantingsplan natuurlijke tuin

Een beplantingsplan van een natuurlijke tuin ziet er ook anders uit dan een beplantingsplan een gewone siertuin. Specifieke ideeën voor een natuurlijke tuinaanleg of tuinontwerp bestaan vaak uit een gemengde border. Hierbij wordt gebruik gemaakt van inheemse plantensoorten. Als basis gebruiken we de bekendere plantensoorten. Hierdoor wordt uw natuurtuin werkelijk een natuurlijke plek, ofwel u bent thuis in de natuur!

Het aanleggen van een natuurtuin gebeurt dus met veel aandacht voor de bestaande natuur, beplanting en bestaande materialen. Een natuurlijke tuin aanleggen begint met een tuinontwerp waar we middels organische lijnen een ontspannende en natuurlijke uitstraling creëren.

Natuurlijke tuin ontwerpen

Wilt u een tuinontwerp laten maken voor een natuurtuin, of wilt u meer specifieke informatie over hoe wij een natuurtuin aanleggen? Neem dan contact op.

Landschappelijke tuin

De Landschappelijke tuin is een prachtig voorbeeld van een exclusieve natuurtuin. Een tuinontwerp van natuurlijke tuinen zoals deze heeft als uitstraling ‘het luxe buitenleven gevoel’. Dit kan bijvoorbeeld worden gerealiseerd door een fruitgaard met ruime buitentafel, graslandschappen met bloemenweides en wellicht een prachtige natuurlijke zwemvijver. Desgewenst omgeven door een prachtige wilde plantenborder.

Ecologische tuin

De ecologische tuin is in harmonie met de natuur. We gebruiken natuurlijke materialen in dit type duurzame tuin, hergebruiken waar mogelijk, en zetten planten tijdens de ecologische tuinaanleg die ook werkelijk bij het type bodem, klimaat en licht horen. Hierdoor ontvangt u een sterke mooie natuurtuin die u energie geeft.

Eetbare tuin

Eetbare tuin laten maken

De eetbare tuin is een van onze ecologische tuinontwerpen waarbij we planten functioneel inzetten terwijl deze tevens esthetisch verantwoord zijn. We creëren eetbare siertuinen waarbij we bladtypes, geuren, smaken en kleuren gebruiken om tot een prachtig ecologisch tuinontwerp te komen. Tuinontwerpen variëren hier van 1 jarige moestuinen, tot eetbare siertuinen. Van enkele bessenstruiken tot aan volledige voedselbossen met gelaagdheid van kruipende kruiden tot aan grote notenbomen. Wanneer we dit type natuurtuin aangelegd hebben kunt u in deze jungle van eetbare planten, struiken en bomen een een heerlijke voedsel-boswandeling maken. Met een mand en snoeischaar gaan oogsten is niet alleen rustgevend, het verbind je met elkaar en de natuur.

Helende tuin

De helende tuin gaat nog een stap verder dan de ecologische tuin. Deze tuinontwerpen gaan nog verder in op het herstel en versterking van de natuur en de natuurtuin. Herstel en vitaliteit van de mens door middel van beplantingsplannen voor een natuurlijke tuin waarbij de beplanting niet alleen mooi, maar ook medicinaal is. Denk daarbij aan vrouwenmantel, maar ook bekendere soorten zoals lavendel.

 

Tuinontwerp kosten

Een veel gestelde vraag is: wat kost een tuinontwerp eigenlijk? De kosten van een tuinontwerp zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen en uiteraard de grootte van de tuin. Wilt u enkele tuinontwerp voorbeelden zien? Kijk dan bij de projecten. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op.