Buitenlands Ontwerp Dagopvang Kankerinstituut Engeland

Voor een Kankerinstituut in Zuid-West Engeland hebben we een bijzonder helend tuinontwerp mogen maken. De opzet van het plan is dat de tuinkamers van de gasten aansluiten op een kruidentuin met fontein. Deze waterpartij is visueel verlengd met aansluitend een vijverbak die een niveau lager de tuin in stroomt. Vanuit hier gaat de stroom visueel verder richting de zee,die vanaf het instituut te zien is door nog twee fonteinen in de loop van tuin te plaatsen, met als doel visueel de zware energie van de gasten ‘af te voeren’ richting zee, om zo de lasten te verlichten en een zachte inspirerende omgeving te creëren waarbij ze de energie op kunnen doen die ze nodig hebben om deze moeilijke periode door te komen. Na de ontwerpfase bleek de uitvoering onverwacht financieel toch niet haalbaar. Wij hopen dat op een dag deze wel heel bijzondere tuin nog gerealiseerd mag worden