Lezing over omdenken in tuinaanleg en meebewegen met de natuur

Don 23 jan 2020, Lezing in Heze, Noord Brabant

Lezing over omdenken in tuinaanleg en meebewegen met de natuur

Het ontwerpen van Healing Gardens, Ecologische Tuinaanleg & Permacultuur

Spannend, Na het recent openen van mijn studio voor tuinontwerp & advies ga ik mijn verhaal voor het eerst delen voor 80 personen uit tuinclubs die gemiddeld al 25-40jaar tuinieren!

De lezing was over de helende werking van de tuinontwerpen, de permacultuur die ik toepas in mijn tuinontwerpen en de ecologische tuinen die ik aanleg en hoe de mensen anders kunnen kijken naar de tuinen die ze al hun hele leven kennen. 

Twee uur later kwam er een hartelijk applaus en mijn verhaal over hoe we in harmonie en samenspel met de natuur om kunnen gaan om de natuur te versterken was gedeeld en helder ontvangen, SUPER!

Mensen waren zeer enthousiast en het feit dat niet een kwart voor het einde was weggelopen was volgens de organisator blijkbaar een unicum, bravo!

Het thema, de pakkende beelden en de presentatie was genoeg om de dames van middelbare tot hoge leeftijd op het puntje van de stoel te krijgen, helemaal tot aan het einde.

Ze deelden zelfs bezorgdheid over gemeenten die dus nog wel het blad wegblazen en de grond kaal leggen, of over dames die minder en minder insecten in hun tuin waarnemen..

En ja, wat zeg je dan?!

Nou, het enige juiste, dat we namelijk allemaal samen zelf moeten doen wat we kunnen, met de natuur meedenken en haar manieren volgen, elkaar inspireren, informeren en delen wat ons raakt.

En oh ja, ook zelf de gemeente bellen met de wens dat dingen anders kunnen, al ben je 75 lentes jong. Het is nooit te laat voor transitie, dat bleek wel..

Nu maar hopen dat ze al hun kleinkinderen op de hoogte brengen over de mogelijkheden van de permacultuur, helende tuinen en ecologische tuinaanleg, want daar ligt de toekomst, 7 generaties vooruit.

Zoals de indianen het ooit deden, 7 generaties vooruit rekening houden met onze ‘stam’, mogen wij ook weer rekening gaan houden met de beslissingen die we NU maken, zodat we als mens nog honderden generaties LATER van onze mooie planeet mogen genieten